La Masia senyorial del segle XVI, Can Franquesa i els seus entorns es converteixen durant els dies 18 i 19 de juliol 2024 en l'escenari de la tercera edició del Franquesa. 
Situat al cor de la població del Maresme, Premià de Dalt es converteix en un punt i espai de trobada i exploració col·lectiva on la dansa i les arts escèniques , s'integren i s'arrelen a la cultura i llegat popular partint d'una visió i impuls avantguardista.
Impulsat per la Societat Cultural Sant Jaume, el Festival Franquesa vol ser un punt de connexió i experimentació del moviment , un espai on cercar ponts de diàleg entre tots els assistents a través d'un ample oferta cultural composta de diverses propostes escèniques , sardanes populars i tallers col·lectius d'experimentació del moviment oberts a totes les edats.
Apostant, no només per a l'ampliació de l'oferta cultural en benefici de la població i residents de Premià de Dalt, el Festival Franquesa , vol postularse durant dues jornades com a espai de creació, recerca, diàleg i experimentació del moviment del Maresme.

" Com artista i creador, el meu interès i motivació sempre ha estat lligat a les immenses possibilitats i potencial de les arts com a eina social , educativa i transformadora de cara a una societat i com a través d'elles podem crear ponts de cohesió i diàleg a través del moviment.
Partint de l'entesa del moviment com a forma primària de comunicació i expressió personal i col·lectiva, sempre m'ha despertat un gran interès la recerca i exploració de les nostres arrels i cultura popular, ja que per a mi , aquest és un clar exemple de connexió i diàleg a través del moviment entre diversos punts de la societat ."

Aleix Martínez